Folow Me?

Aduyai... Hari Yang Memenatkan...

Dengan kepale yang agak berat(slame ni tak berat ke pih?) setelah bangun tido,dengan semangat yang berkobar-kobar, aku terus ke pc untuk mengepost pasal kehidupan aku hari nih... aduyai.. dasyat sungguh! sampai terlena aku dibuatnya... kenape sampai macam tuh skali? ha.. pasal nyer hari ni ialah hari di mana aku melayan budak-budak yang mak aku jaga.. sebelum nih aku wak derk jer.. sampai yeorang takot dengan aku nih... tapi sekarang nih, yeorang da tak takut aku da.. kalau dulu panggil abang apih, sekarang nih panggil apih jer.. huhu.. k la.. kite scan sorang-sorang yang mak aku jage... then aku citer nape jage mereka ni memenatkan...
Bermule dengan...

1- Tasya

Biodata beliau:

Nama : yang aku ingat nama die tasya jer.. huhu
Umur : hmm.. 4 tahun kowt
Hobi : melompat, menyanyi, berkejaran dengan aku, tengok aku main game
Lagu Faveret : lagu tom-tom bak

okeh.. die nih mule2 takot kat aku... kalau aku datang kat die, die akan lari.. klu aku tengkap die pulak, die akan menangis.. aku pun tak egt da cara aku pikat die nih.. huhu.. cam awek pulak.. kalau tak silap aku, aku tackle die nih ngan ajak die tengok aku main game.. haha.. so, kalau nak rapat dengan die, senang la.. time aku main game, die datang kat aku, pusing belakang dan mendepakan tangan.. maksudnyer, nak suh aku angkat la tu letak atas peha.. kalau tak buat camtu, mesti dia nangis la.. hihi.. hari nih dia ok jer.. jd, aku tak penat dengan die nih.. yang aku penat, dengan 2 orang lagi nih... sape? bace je lah.. huhu...

2- Mia

Nama: Damiya (adik Tasya)
Umur: 3 tahun lebih
Hobi: bercakap, menyanyi, berkejaran
Lagu feveret: juga lagu tom-tom bak

dia ni pulak tak takot dengan aku stat bulan lepas.. kalau sebelum ni, macam kakak die la... asyik lari jer manjang... die ni jugak suke buat hal sendiri jew... tp kadang2 suka gak la join adam main kejar2 ngan tasya.. huhu... yang bes nye die nih, die suka cakap.. hari aku penat jage die sebab die ajak aku main kejar2.. huhu.. da la aku ngah pening.. lepas tu suh aku suap die mam pulak.. lebih-lebih tul budak nih... da la tu asyik gaduh dengan adam jer... tapi lepas gaduh, seminit dua baik pulak.. pening-pening..

3- Adam

Nama: Adam hape ntah.. huhu
Umur: 3 tahun kowt
Hobi:main bola, merosakkan harta benda, nangis, gaduh, tengok tv
Kemahiran: Speaking, main telefon
Cite Feveret:Kapten Boleh, Hagemaru

dia nih pulak memang nakal giler la.. antara barang yang rosak akibat perbuatan die ialah kamera, handset and so on... die nih suke makan hotdog dan main handset.. die ni la yang paling letih aku jage... k.. firstly, mase pagi tadi la.. aku rebus hot dog 4 batang tuk die nih.. leps rebus tuh, die suh aku tiupkan pulah.. ewah3 die nih... aku pun buat2 la tiup.. pahtu bagi kat dia.. then die rase panas lagi.. pahtu korang tau die cakap per? die cakap, 'bodohlah apih nih!' amboi... dahla tu, lepas makan tu, tak cukup lagi.. aku pun rebus la 2 pulak.. tak cukup lagi.. kuat betul die makan.. then aku rebus plk 4 btg... kali nih bukan die suh aku tiupkan jer.. tapi suh aku ambik sudu plk.. kali ni die nangis sebab mia ngan isya(adik adam) mkn sampai abis.. mase ni adam pegi mane ntah.. die sempat mkn due btg jer.. pahtu die suh aku rebus balik.. aku kate da abis.. maka nangisla die... tapi die nagis kejap je.. pahtu ok blk.. huhu...
kali kedue die nagis sebab nak gune nset aku nak ambik gambar.. aku tak bagi mule2.. tapi aku bagi jugak.. huhu.. pandai jugak die nih ambik gambar.. maybe sebab da blajar kowt pasal nset aku same jer ngan yang papa die punyer... memang letih jage die nih. aku tidur pun, die ngan mia pegi kacau.. kate dah siang dah!!!! memang la adik-adikku oi.. abg mu ini mahu brehat sebentar.. huhu...

mak aku ade kate yang mase aku kecik dulu, aku nakal macam adam ni la.. tapi aku tak cayer... pasal, korang tengokla gambar bwh nih.. tak cam nakal pun kan? huhu.. mase nih aku 3 tahun.. same umur ngan adam ni la..

tapi, bile aku jumpe gambar ni pulak, aku rase maybe betol kowt.. huhu... tengokla.. dengan melekatkan lilin kat badan.. hebat wooo... huhu... sori la.. gambar terpaksa di sensorkan demi menjaga polisi blogger.com.. haha...

Anyway, hayatilah gambar2 di bawah nih...






Due orang yang slalu gaduh....












Hasil gambar adam.. haha.. pandai jugak la die nih... Siap suh mia wak peace tuh...








habis kemek kat bahagian tu dicucuk oleh si adam nih..dua2 belah kene cucuk.. aduyai.. geram guh!

nangis ialah hobi beliau! huhu...

video


k la.. chow lu..

p/s: sape rase aku boleh jadi abg yang mithali?? huhu...

Eeeeiiiiiiiiiiiii......... Gelinyer...........!

Dalam pada ramai warga sekolah ku berkata tentang H1N1, sekolah tutup dan bermacam lagi, aku mengambil langkah yang agak drastik dengan tak mahu menceritakan hal ini.. huhu.. tapi yang malangnya, aku dah selsema sekarang nih... langkah berjangkitan dengan kerjasama rahai amat berkesan.. tapi tiada gunanya kerana sekolah dah tutup.. so kalau buleh mc pun, tak gune jugak.. aduyai.. kenape tak selsema awal-awal lagi? huhu.. jadi, termasuk aku, kemungkinan sudah 3 orang yang berjangkit dengan si rahai nih.. orang yang tidak bersalah itu ialah c-ra dan yuti.. haha...

k la.. sekarang nih aku nak menceritakan pasal natang-natang yang aku takut atau geli.. huhu... tapi minta kerjasama semua agar tidak menggunakan binatang tersebut untuk menakutkan aku di sekolah.. haha...

calon-calon binatang tersebut ialah:


1- Kumbang Bertanduk atau Kumbang Botak



aku bukan takut(nk cover) tapi geli skit.. huk8.. pasal nye kalau mende ni lekat kat baju, memamg payah la nak buang.. pasal tu la aku tak suke beliau nih.. lagi satu, aku tak suke kaki di beliau nih... sakit kalau kena.. kan3? huk8... aku ase aku takut kat mende nih mase form 3.. mase tuh rosek lekatkan mende nih kat blakang baju aku.. bile aku nak cabut, tak buleh.. waduh.... mmg tak suke ah mende nih!

2- Lintah


haha.. yang ni pulak pasal kejadian yang tak diingini tulah... aku jadi fobia kat encik nih pasal encik nih masuk lam @#$@# aku.. huhu.. aku ase aku pernah dah citer sal nih.. huk8... sampai sekarang nih kalau aku ternampak mende nih kat sesuatu tempat tuh, aku akan terus lari.. huhu.. nak2 kalau ade kawan main ngan mende nih... apa yang aku ingat sampai skrg nih ialah pabila geng2 aku duk sula mende nih.. owh.. sakit tuh... tak berhati perut langsung.. huhu.. korang tengoklah hati nurani aku nih.. walau sebenci atau setakut mane aku kat bende tuh, kalau bende tuh kena siksa, aku tetap berasa simpati.. tapi, tak dapat den nak nolong eyh..

3- Pacat


mule2 mmg aku takut tapi semasa p'khemah bomba 05', aku beranikan diri tuk pegang pacat nih.. pasalnyer ade cewek la.. da la cewek tu brani jer.. siap main gentel2 lagi... so, takkan nk tunjuk aku ni takut pulak kat mende nih kan.. huk8.. so aku mengambil langkah drastik dengan turut join die gentel2 encik pacat nih.. huk8...

4- Siput


huhu... ngan beliau nih, aku cukup geli.. ade la satu malam tuh selepas aku abis kejer... beliau nih duk merayap kat pagar kuarters nih.. banyak pulak tuh... mentang2 la lepas hujan... masa tu around jam 1 pagi.. so, aku mintak la bantuan pak guard tuk bukak pintu pagar.. buat alasan konon2 kunci pagar takde.. huhu... kalau takde pak guard tuh, duk depan pagar tu la aku sampai ke pagi.. huhu...

5- Cicak


yang nih aku paling heran... selama nih aku tak takut pun ngan mende nih.. tapi apsal tetibe jer aku jadi takut or geli? takkan pasal kisah yang aku nak terkisar beliau sekali kut lam blender arituh... tak mungkin.... yang aku sedar aku ase geli kat beliau nih mase nak pergi giant ari tuh nak beli rotiboy... aku pakai la helmnet... bile dah pakai tuh, aku rasa cam ade mende gerak2 jer atas kepale nih.. tapi aku buat derk jer... ngah on de way tuh, mende nih semakin mengganas... so, aku brenti la tepi jalan.. buang helmet... tapi bile tengok, takde ape2 pun... so, aku teruskan perjalanan.. tapi, tibe2 jer mende nih duk masuk lam baju aku... pastu slambe derk jer kua ikut bawah baju pahtu merayap kat kai pulak... fuh.. punyerlah terkejut nye aku.. nsb baik tak terlanggar.. so, aku brenti terus kat tepi jalan.... then lari dari muto.. huhu... mmg lawak la mase nih... dalam aku cari2 beliau nih, dengan slamber derk skali lagi, beliau memunculkan diri kat lutut aku.. aku pun terus buang.. huhu.... tapi aku masih lagi rase serinyar sepanjang perjalanan itu........ huhu...

k la.. setakat tu dulu lah aku nak citer sal nih... xboleh banyak2.. nanti ade la orang yang nak mengusik kalau tau sal nih.. huhu...

gua chow dulu!

p/s: marilah kite same2 berdoa agar virus H1N1tuh mati kat sekolah kite cam tu jer... kalau 4 hari takde mangse, InsyaAllah virus nih akan mati.. tambahan pula dengan cuaca yang asyik hujan jer nih... cepat la skit mende tuh hilang...

lagi satu, kpd budak le'best, korang tak tertanyer tanyer ke bagaimane virus nih buleh masuk skool kiter? sape pembawa nyer? aku heran jugak la sal nih.. tmbahan pula, bukan 4 orang tu jer yang dijangka positif, malahan berpuluh-puluh yang lain yang pegi check ari isnin(3/8) tuh, turut dijangka positif.. pasalnyer doktor cakap, yeorang baru buat 4 test darah dan pabila semua keempat tu positif, lalu dijangka sampel darah yang lain turut positif...

lagi satu yang aku hairan... kenape aku tibe2 jer cakap pasal H1N1 nih? huhu... tadi kate xmo cakap.. apih2...

laporan akhbar berita harian...
KLIK SINI