Folow Me?

Jangan Pottong…!

Aduhai… Sudah lama aku membizikan diri ini. Dan selama itulah aku tidak mengupdate blog aku ini. Tahun baru bakal menjelma jadi sudah tentu azam baru pun akan menjelma jugak kan? Huhu.. seperti biasa, azam aku setiap tahun yang tak pernah tercapai iaitu untuk meng’kurus’kan diri. Malah aku rasa azam itu semakin jauh seperti Wakaf Tengah dengan Gong Badak. Aik..? Jauh ke Gong Badak dengan Wakaf Tengah? Jauh… Tak caya, tanyela mak aku.. haha.. Jadi azam aku sempena tahun baru yang bakal menjelma ini adalah untuk… Untuk.. haha.. Rahsia ah.. tapi korang teka la ye.. Kalau betul, teh tarik akan dibelanjakan..

Sekarang ni aku dalam proses buat lesen kereta. Aduh.. penat gak nak buat lessen kereta ni. Penat menunggu la. Bukan sket orang kat PSM owr… Aku belajar memandu dengan cikgu Syam.. Muda agi, dalam 27 tahun. Aku lemah sikit dalam bab bawak kereta manual ni. Tangan kiri ni nano sikit. Nak pegang gear sokmo. Pahtu bila nak turunkan gear macam gear 4 ke gear 2, aku wak turun terus.. huhu.. Sepatutnya, dari gear 4, ke gear 3, kemudian baru gear 2.. Sebab tu lah aku kena tegur sokmo di cikgu Syam ni.. huhu.. aku rasa la kan, mesti aku failed punya bila test dengan JPJ nanti. Adoy…

Tapi bukan pasal buat lessen ni aku nak cerita. Aku nak cerita pasal motor aku ni. Ada pomen dop kat ni? Macam ni, aku pergi la dekat kedai motor yang aku beli ni.. aku masuk kedai, maka terjadi la dialog antara aku dan dia…

Orang Cina Tua (OCT)

Aku Yang Smart (AYS)

OCT: Apahal?

AYS: Motor tu(sambil tunjuk kat motor aku), bila nak start je, ye mapuh.. bukan mapus gane, macam tekan starter, yer mampus lalu.. lampu kat meter dop nyale………

OCT: Owh, mung kene beki kat chok ye, chok ye, kene gini(sambil wak demo dekat motor LC berdekatan).. pahtu, bla3… bla3..

Ye cakap pasal chok je..

Lantas aku pun ajak ye tengok motor aku.

AYS: Motor ni mana ade chok….

Senyap ye.. pahtu ye suruh aku bawak motor tu masuk dalam kedai.

Aku pun terang la pulak dekat ye..

AYS: Motor ni, masa tengah bawak, ye ada mapus.. Tadi mapus gok.. bateri kowt… Bila buka suis, meter tu pusing lu pahtu…

OCT: Semua motor skuter gini, meter akan pusing dulu..

AYS: aduh.. dengo dulu.. Jangan Pottong!!!(sebab tu tajuk gitu.. huhu..) Aku naik angin dah dengan apek ni..

Lama jugak la aku cakap dengan apek ni. Tapi dia ni, selalu je potong cakap aku.

Bila aku dah tensen, aku abaikan dia dan pergi terang pasal motor aku ni dekat pomen yang ada kat situ. Pomen tu dok tahu lagi rosak menda.. abis dibogelkan motor aku tu..

Lepas tu OCT tu tanya aku yang ada tikus dop kat rumah aku. Aku jawap la takdop. Pahtu ye kate, ‘mung mana tahu.. mung tito malam2 mung mana sedo ade tikus masuk dalam ni gi kerit wayar dia.. ‘

Aii.. Apek ni nak wak klako la pulak. Masa aku tengah berang gini..

Apek tadi tu wak kerja memang kasor… Membara hati aku ni.. Dipendekkan cerita, lepas buka cover set, cek wiring, tak dop rosak gape satu.. Lepas tu, aku tanya la berapa yang kena bayar. Pomen tu kata tak payah la.. TAPI, OCT tu kata pergi kat kaunter.. Aku pergi la dengan OCT tu. Dia bagitau la dekat kerani tu yang nak bayar upah cek wiring. Ayat dia:

OCT: Ni budak ni nak bayar upah cek motor. Seluruh badan cek, buka cover set, cek wiring, bla3.. bla, bla..

Kerani Cina: 20 ringgit..

Adoy.. 20 ringgit sapa?? Dok baiki mende pun.. memang tekan ah.. Tapi terpaksa la bayar jugak.. Adoy.. Cina2.. Patut pun ada orang nak saman kedai tu tadi. Bising bangor kedai tadi dengar perbalahan lidah yang berlaku. Aku curi-curi dengar je la.. hek8..

Kemudian, aku pun balik la dengan hati yang tidak berpuas hati.

Tu je aku nak ceritakan sebenarnya.. Takde yang istimewa pun.

Next, aku nak tanya korang la, korang pernah tak jalankan experiment iklan tv3? Menurut kajian aku, masa iklan adalah antara 4-6 minit dan jumlah iklan dalam 5-9 iklan.. Astro Ria pula masanya adalah antara 3-4 minit dan jumlah iklannya pula adalah antara 5-7 sahaja.. So ada sapa2 tak yang jalankan experiment cam aku ni? Kalau ada, kita sharela rizultnya ya.. haha..

Hmm.. Sempena tahun baru ni, aku mengucapkan Selamat Tahun Baru Happy New Year 2010. Jangan sampai macam yang aku kata tahun lepas terjadi iaitu, jangan sampai ada anak haram lahir bulan 9 ni.. huhu.. Paham2 la ya..

So, dengan merendah diri, aku minta izin untuk out dan akan kembali pada post seterusnya bila ada mood untuk mengepost.. haha..

p/s: Aku memang tak percaya yang sakit mata boleh berjangkit pasal aku tak pernah kena walaupun aku pernah bertentang mata dengan kawan aku dahulu masa dia hidap penyakit ni.. tapi sekarang ni, mak aku sakit mata, so patutkah aku mencubanya sekali lagi? Lepas tu, apa azam tahun baru korang untuk tahun 2010 nanti..?

Maggi Ruski atau Pizza???

Perut anda sedang lapar? Mau nasi? Tak mahu? Takpelah.. adakah pendahuluan ini sesuai dengan tajuk di atas? Tak? Lantaklah! Haha.. aku punya blog, ikut sukkke lah.. huk8..

Hye anda semua yang berada di luar sana.. bertemu kembali kita pada kali ini setelah saya lama menyepi.. saya tahu anda semua rindukan penulisan saya tetapi sebab Sierra Papa Mike (SPM),saya tak update blog sampailah hari ini.. terima kasih kerana sudi menunggu kehadiran saya ini.. hua3..

Saja je nak koya skit.. Jangan marah, jangan tendang kerusi, jangan angkat meja dan jangan apa2 kay.. huhu.. Banyak episode suka dan duka yang saya telah hadapi sepanjang tidak mengupdate blog ini.. tapi taknak ceritalah.. kisah lama.. huhu.. sekarang ni misi saya adalah untuk mendapatkan lessen kereta dan mencari pekerjaan.. baru tengah hari tadi pergi hantar resume dekat kedai tu.. nak tahu kedai mane? Hah, lu pikir la sendiri..! huhu.. bila dah dapat, baru nak tulis.. huhu.. Semalam dekat giant, terserempak ramai la jugak budak ex-lebest, saya ulang ex-lebest… huhu.. ramai jugak la budak ex-lebest kat sana.. yang tak syok nyer, ada jugak la yang nampak saya melantak dekat The Chicken Rice Shop hohop.. Bukan sekadar nasi ayam.. huhu.. memang la bukan sekadar nasi ayam.. sampai aku order Pai Tee tak sampai2.. Sambung balik..

Amboi.. enjoy sakan korang yer kat sane.. Tujuan saya ke giant adalah semata-mata nak cari kerja kosong sebenarnya.. akan tetapi, disebabkan proses pencernaan berlaku terlalu cepat, jadi saya rasa lapar.. sebab tu lah saya per melantak tuh… then, nampak lah satu kedai ni.. kedai yang saya betul2 minat untuk kerja kat situ.. ada kerja kosong!! Apa lagi, terus blah dari situ then pergi kat rumah peko.. ajak dia sekali.. hendak dipendekkan cerita(potong, potong potong potonggggg, pottong lah sajer!!!! Nyanyi ikut nada iklan P1 wimax.. huhu), kami pun pergi lah kat office dia dekat bandar sane.. then dia suruh buat resume.. apa lagi, tercengang lah aku.. dalam hati, ‘natang ape la resume tuh.. ke yang macam kakyong wak assignment dulu?’ Finally, masa pergi hantar tuh, kakak tuh konpemkan yang resume kami buat, betul.. Yippi!!! Huhu.. lega..

Then aku dengan peko pun pergi la dekat PSM nak survey harga lessen kalau nak tambah kelas.. Terkejut buaya aku(kalau buaya terkejut camne eyk??), RM845.. aku survey dekat internet around 600-700 je.. patut ramai orang kata buat lessen dekat Terengganu mahal.. sampai kakyong buat kat KL sane nuh.. Mahal rupenyer.. any explaination? Ada tak sapa2 kerja dengan PSM ke, Bitara ke kat sini?

Abis cerita hari ni.. sekarang ni nak cerita kisah lain pulak.. sekarang ni nak guna aku lak.. huhu.. okay.. aku dengan senag hati mengatakan yang bahawa aku frust dengan LE’BEST!!! Pasal apa? Pasal nye aku dengan Zeni, dan tak lupa John, payah2 plan nak anjur futsal.. semua dah nak okay.. tempat dah tempah, bas dah tempah.. tunggu hari je lagi.. last2 dua hari sebelum main, CANCEL!!! Aku memang frust gila.. Dahla aku dah buat jadual.. Siap binding lagi.. apa la.. bagi la peluang dekat kami untuk main futsal.. lepas ni payah dah.. kami bukan tinggal dekat2.. kami masuk elok2, berjuang SPM bermati-matian untuk naikan nama LE’BEST di mata dunia, tapi kami dihambat keluar macam kambing! Pasalnye dengar cerita ada budak band nak masuk! Adusss sayang..

Ada la cadangan nak jawab kimia tak elok.. tapi kompem la ko sorang je yang akan buat tak elok nanti.. sapa nak ikut ko? Haha.. dialog ini ditujukan kepada orang tersebut yang namanya rahsia.. haha.. then, zeni pulak dah mati akal.. last2 dia bagi cadangan, tidur kat kelas, tidur kat surau.. adoy.. pelik tol cadangan.. last2, terpaksa mengalah.. akhirnya kami terpaksa mengaku kalah.. Kerana, KAMI HORMATI GURU-GURU KAMI!

Tutup cerita futsal.. Then aku nak story lagi nih.. banyak cerita nak kongsi nih.. tapi lain kali lah pulak.. huhu… Berkenaan dengan tajuk di atas?? Haha.. saja je bagi tajuk camtu.. takde kaitan antara yang hidup ataupun yang mati.. huhu..

p/s:doakan supaya aku dengan peko diterima bekerja dekat ‘situ’…

Aduyai... Hari Yang Memenatkan...

Dengan kepale yang agak berat(slame ni tak berat ke pih?) setelah bangun tido,dengan semangat yang berkobar-kobar, aku terus ke pc untuk mengepost pasal kehidupan aku hari nih... aduyai.. dasyat sungguh! sampai terlena aku dibuatnya... kenape sampai macam tuh skali? ha.. pasal nyer hari ni ialah hari di mana aku melayan budak-budak yang mak aku jaga.. sebelum nih aku wak derk jer.. sampai yeorang takot dengan aku nih... tapi sekarang nih, yeorang da tak takut aku da.. kalau dulu panggil abang apih, sekarang nih panggil apih jer.. huhu.. k la.. kite scan sorang-sorang yang mak aku jage... then aku citer nape jage mereka ni memenatkan...
Bermule dengan...

1- Tasya

Biodata beliau:

Nama : yang aku ingat nama die tasya jer.. huhu
Umur : hmm.. 4 tahun kowt
Hobi : melompat, menyanyi, berkejaran dengan aku, tengok aku main game
Lagu Faveret : lagu tom-tom bak

okeh.. die nih mule2 takot kat aku... kalau aku datang kat die, die akan lari.. klu aku tengkap die pulak, die akan menangis.. aku pun tak egt da cara aku pikat die nih.. huhu.. cam awek pulak.. kalau tak silap aku, aku tackle die nih ngan ajak die tengok aku main game.. haha.. so, kalau nak rapat dengan die, senang la.. time aku main game, die datang kat aku, pusing belakang dan mendepakan tangan.. maksudnyer, nak suh aku angkat la tu letak atas peha.. kalau tak buat camtu, mesti dia nangis la.. hihi.. hari nih dia ok jer.. jd, aku tak penat dengan die nih.. yang aku penat, dengan 2 orang lagi nih... sape? bace je lah.. huhu...

2- Mia

Nama: Damiya (adik Tasya)
Umur: 3 tahun lebih
Hobi: bercakap, menyanyi, berkejaran
Lagu feveret: juga lagu tom-tom bak

dia ni pulak tak takot dengan aku stat bulan lepas.. kalau sebelum ni, macam kakak die la... asyik lari jer manjang... die ni jugak suke buat hal sendiri jew... tp kadang2 suka gak la join adam main kejar2 ngan tasya.. huhu... yang bes nye die nih, die suka cakap.. hari aku penat jage die sebab die ajak aku main kejar2.. huhu.. da la aku ngah pening.. lepas tu suh aku suap die mam pulak.. lebih-lebih tul budak nih... da la tu asyik gaduh dengan adam jer... tapi lepas gaduh, seminit dua baik pulak.. pening-pening..

3- Adam

Nama: Adam hape ntah.. huhu
Umur: 3 tahun kowt
Hobi:main bola, merosakkan harta benda, nangis, gaduh, tengok tv
Kemahiran: Speaking, main telefon
Cite Feveret:Kapten Boleh, Hagemaru

dia nih pulak memang nakal giler la.. antara barang yang rosak akibat perbuatan die ialah kamera, handset and so on... die nih suke makan hotdog dan main handset.. die ni la yang paling letih aku jage... k.. firstly, mase pagi tadi la.. aku rebus hot dog 4 batang tuk die nih.. leps rebus tuh, die suh aku tiupkan pulah.. ewah3 die nih... aku pun buat2 la tiup.. pahtu bagi kat dia.. then die rase panas lagi.. pahtu korang tau die cakap per? die cakap, 'bodohlah apih nih!' amboi... dahla tu, lepas makan tu, tak cukup lagi.. aku pun rebus la 2 pulak.. tak cukup lagi.. kuat betul die makan.. then aku rebus plk 4 btg... kali nih bukan die suh aku tiupkan jer.. tapi suh aku ambik sudu plk.. kali ni die nangis sebab mia ngan isya(adik adam) mkn sampai abis.. mase ni adam pegi mane ntah.. die sempat mkn due btg jer.. pahtu die suh aku rebus balik.. aku kate da abis.. maka nangisla die... tapi die nagis kejap je.. pahtu ok blk.. huhu...
kali kedue die nagis sebab nak gune nset aku nak ambik gambar.. aku tak bagi mule2.. tapi aku bagi jugak.. huhu.. pandai jugak die nih ambik gambar.. maybe sebab da blajar kowt pasal nset aku same jer ngan yang papa die punyer... memang letih jage die nih. aku tidur pun, die ngan mia pegi kacau.. kate dah siang dah!!!! memang la adik-adikku oi.. abg mu ini mahu brehat sebentar.. huhu...

mak aku ade kate yang mase aku kecik dulu, aku nakal macam adam ni la.. tapi aku tak cayer... pasal, korang tengokla gambar bwh nih.. tak cam nakal pun kan? huhu.. mase nih aku 3 tahun.. same umur ngan adam ni la..

tapi, bile aku jumpe gambar ni pulak, aku rase maybe betol kowt.. huhu... tengokla.. dengan melekatkan lilin kat badan.. hebat wooo... huhu... sori la.. gambar terpaksa di sensorkan demi menjaga polisi blogger.com.. haha...

Anyway, hayatilah gambar2 di bawah nih...






Due orang yang slalu gaduh....












Hasil gambar adam.. haha.. pandai jugak la die nih... Siap suh mia wak peace tuh...








habis kemek kat bahagian tu dicucuk oleh si adam nih..dua2 belah kene cucuk.. aduyai.. geram guh!

nangis ialah hobi beliau! huhu...

video


k la.. chow lu..

p/s: sape rase aku boleh jadi abg yang mithali?? huhu...

Eeeeiiiiiiiiiiiii......... Gelinyer...........!

Dalam pada ramai warga sekolah ku berkata tentang H1N1, sekolah tutup dan bermacam lagi, aku mengambil langkah yang agak drastik dengan tak mahu menceritakan hal ini.. huhu.. tapi yang malangnya, aku dah selsema sekarang nih... langkah berjangkitan dengan kerjasama rahai amat berkesan.. tapi tiada gunanya kerana sekolah dah tutup.. so kalau buleh mc pun, tak gune jugak.. aduyai.. kenape tak selsema awal-awal lagi? huhu.. jadi, termasuk aku, kemungkinan sudah 3 orang yang berjangkit dengan si rahai nih.. orang yang tidak bersalah itu ialah c-ra dan yuti.. haha...

k la.. sekarang nih aku nak menceritakan pasal natang-natang yang aku takut atau geli.. huhu... tapi minta kerjasama semua agar tidak menggunakan binatang tersebut untuk menakutkan aku di sekolah.. haha...

calon-calon binatang tersebut ialah:


1- Kumbang Bertanduk atau Kumbang Botak



aku bukan takut(nk cover) tapi geli skit.. huk8.. pasal nye kalau mende ni lekat kat baju, memamg payah la nak buang.. pasal tu la aku tak suke beliau nih.. lagi satu, aku tak suke kaki di beliau nih... sakit kalau kena.. kan3? huk8... aku ase aku takut kat mende nih mase form 3.. mase tuh rosek lekatkan mende nih kat blakang baju aku.. bile aku nak cabut, tak buleh.. waduh.... mmg tak suke ah mende nih!

2- Lintah


haha.. yang ni pulak pasal kejadian yang tak diingini tulah... aku jadi fobia kat encik nih pasal encik nih masuk lam @#$@# aku.. huhu.. aku ase aku pernah dah citer sal nih.. huk8... sampai sekarang nih kalau aku ternampak mende nih kat sesuatu tempat tuh, aku akan terus lari.. huhu.. nak2 kalau ade kawan main ngan mende nih... apa yang aku ingat sampai skrg nih ialah pabila geng2 aku duk sula mende nih.. owh.. sakit tuh... tak berhati perut langsung.. huhu.. korang tengoklah hati nurani aku nih.. walau sebenci atau setakut mane aku kat bende tuh, kalau bende tuh kena siksa, aku tetap berasa simpati.. tapi, tak dapat den nak nolong eyh..

3- Pacat


mule2 mmg aku takut tapi semasa p'khemah bomba 05', aku beranikan diri tuk pegang pacat nih.. pasalnyer ade cewek la.. da la cewek tu brani jer.. siap main gentel2 lagi... so, takkan nk tunjuk aku ni takut pulak kat mende nih kan.. huk8.. so aku mengambil langkah drastik dengan turut join die gentel2 encik pacat nih.. huk8...

4- Siput


huhu... ngan beliau nih, aku cukup geli.. ade la satu malam tuh selepas aku abis kejer... beliau nih duk merayap kat pagar kuarters nih.. banyak pulak tuh... mentang2 la lepas hujan... masa tu around jam 1 pagi.. so, aku mintak la bantuan pak guard tuk bukak pintu pagar.. buat alasan konon2 kunci pagar takde.. huhu... kalau takde pak guard tuh, duk depan pagar tu la aku sampai ke pagi.. huhu...

5- Cicak


yang nih aku paling heran... selama nih aku tak takut pun ngan mende nih.. tapi apsal tetibe jer aku jadi takut or geli? takkan pasal kisah yang aku nak terkisar beliau sekali kut lam blender arituh... tak mungkin.... yang aku sedar aku ase geli kat beliau nih mase nak pergi giant ari tuh nak beli rotiboy... aku pakai la helmnet... bile dah pakai tuh, aku rasa cam ade mende gerak2 jer atas kepale nih.. tapi aku buat derk jer... ngah on de way tuh, mende nih semakin mengganas... so, aku brenti la tepi jalan.. buang helmet... tapi bile tengok, takde ape2 pun... so, aku teruskan perjalanan.. tapi, tibe2 jer mende nih duk masuk lam baju aku... pastu slambe derk jer kua ikut bawah baju pahtu merayap kat kai pulak... fuh.. punyerlah terkejut nye aku.. nsb baik tak terlanggar.. so, aku brenti terus kat tepi jalan.... then lari dari muto.. huhu... mmg lawak la mase nih... dalam aku cari2 beliau nih, dengan slamber derk skali lagi, beliau memunculkan diri kat lutut aku.. aku pun terus buang.. huhu.... tapi aku masih lagi rase serinyar sepanjang perjalanan itu........ huhu...

k la.. setakat tu dulu lah aku nak citer sal nih... xboleh banyak2.. nanti ade la orang yang nak mengusik kalau tau sal nih.. huhu...

gua chow dulu!

p/s: marilah kite same2 berdoa agar virus H1N1tuh mati kat sekolah kite cam tu jer... kalau 4 hari takde mangse, InsyaAllah virus nih akan mati.. tambahan pula dengan cuaca yang asyik hujan jer nih... cepat la skit mende tuh hilang...

lagi satu, kpd budak le'best, korang tak tertanyer tanyer ke bagaimane virus nih buleh masuk skool kiter? sape pembawa nyer? aku heran jugak la sal nih.. tmbahan pula, bukan 4 orang tu jer yang dijangka positif, malahan berpuluh-puluh yang lain yang pegi check ari isnin(3/8) tuh, turut dijangka positif.. pasalnyer doktor cakap, yeorang baru buat 4 test darah dan pabila semua keempat tu positif, lalu dijangka sampel darah yang lain turut positif...

lagi satu yang aku hairan... kenape aku tibe2 jer cakap pasal H1N1 nih? huhu... tadi kate xmo cakap.. apih2...

laporan akhbar berita harian...
KLIK SINI

mengimbau alam barzakh....

woi apih.. apala buat tajuk camtu.. kita nak mengimbau alam sekolah rendah la..
$@&^%$$%&^ tol r!
aduyai.. skit2 kena marah.. skit2 kena marah.. gua buat tajuk camni, nak tarik orang la.. pasal kat google search, ramai yang guna keywords ni akhir2 ni.. huk8... pekes guna keywords nih? dah insaf ae... huk8.. sebenarnya, tajuk di atas tidak terlibat secara langsung atau tidak langsung pun tentang post kali nih.. eceh.. huhu.. apa2pun, gua nak imbas kembali semasa gua sekolah rendah dulu dari gua masuk sekolah tu sampai la gua keluar dapat sijil berhenti sekolah.. sekolah rendah gua ialah SK Kampung Tengah.. dijadikan nama tengah tak tepi pasal sekolah ini terletak di tengah-tengah sawah Kampung Petai Bubus dan di tengah-tengah kampung sekitarnya seperti Kampung Banggol Donas, Kampung Tanjung Sabtu, kampung Buluh Gading, Kampung Paya Datu dan Kampung Banggol Tuan Muda maka nama "Kampung Tengah" telah dipilih dan dipersetujui bersama. Nama itu dicadangkan oleh Guru Pelawat ketika itu iaitu Allahyarham Engku Bijaya Wangsa Che Wan Abu Bakar bin Cik dan diterima baik oleh semua penduduk kampung yang terlibat. eceh.. kau tau mana ni pih? ala.. aku copy paste je dari webpage ni... eceh.. huhu..
k cukup pasal sekolah nih.. okeh.. when i darjah satu, first day.........

DARJAH SATU

Mok nok gi mane mok? Mok jangan ah balik lagi.. apih takut eh..
aku ingat lagi dialog nih.. masa nih first day aku kat sekolah.. aku takut pasal masa ni nayo(nama orang) yang curi basikal aku, dia kata nak pukul aku balik sekolah.. tapi aku takla bagitau mak aku pasal nih.. huhu.. jadi, mak aku akan setia menunggu di luar kelas dari pagi sampai la balik sambil tengok anaknya ini belajar dan melihat sendiri anaknya ini dilantik sebagai ketua kelas.. eceh.. huhu.. mesti mak aku bangga ah.. keadaan ini berterusan selama 3 hari jer..
satu lagi perkara yang tidak dapat dilupakan ialah aku telah ter uk uk dalam seluar.. hahaha.. ape? tak paham? terberak lah! paham?! huhu.. aku tahan nak uk2 pasal jamban tu kotor sangat.. air pun takde.. huhu.. jadi guru kelas aku masa tu pun kol la mak aku bagitau sal ni.. then mak aku pun datang bawak seluar baru.. hahaha.. memang malu r! jatuh reputasi aku sebagai seorang ketua yang bergaya..
last sekali reputasi aku jatuh dan terus menggulingkan aku dari jawatan ini(dipecat) sebab aku terjatuhkan buku register cikgu rozita(guru kelas masa ni cuti bersalin) ke dalam longkang.. masa ni hujan lebat.. so untuk menghilangkan kekotoran tu, aku celup pulak buku tu dalam air bersih.. apa punya bangang da... huhu...
kenangan manis masa ni ialah makan di belakang surau, tepi longkang sambil main buah getah.. haha.. manis betul..

DARJAH 2

'pih, tepi gok sket...! nok salin ae! cikguuuu.... tengok apih owr.. ye halang orang nok salin!!!!'

aduyai.. sakit betul ifek lepas tu.. masa ni aku tengah beratur nak antar buku latihan.. untuk menhilangkan keboringan, aku pun kacau la budak2 nih... then, bila cikgu manisah naik angin, dia suh aku ngadap papan hitam, tangan naik atas, dengan menggunakan power yang agak kuat, beserta apparatus metre ruler, piiaaapppp! satu sebtan singgah di punggung aku.. haha.. sedih tul.. aku pun buat2 la merajuk.. berlari keluar dari kelas... pergi mana? mana lagi.. ha.. ingat kantin la tu.. takla.. pergi surau.. tido.. huhu...

DARJAH 3

hmm.. tak banyak cerita masa nih.. yang aku ingat, aku dilantik jadi pengawas tetapi aku sorang jer tak dapat watikah.. huk8.. sedih tul..

DARJAH 4

yang ni aku ingat lagi... aku dipanggil oleh cikgu azmi(guru disiplin) atas tuduhan mencuri kerana bawak duit rm25.. aduyai cikgu nih.. padahal ayah aku bagi duit tu suruh beli baju rumah sukan.. aduh.. hasil soal siasat selama 2 jam besertakan saksi kakak aku, aku dibebaskan tanpa penjamin.. hooorrrayyy!!! lega ah... hmm.. next!!

DARJAH 5

masa ni tak banyak la kenangan menarik aku.. yang hebat2.. yang biasa2 tu adala.. hm.. taknak cerita ah.. huhu...

DARJAH 6

yang ni banyak perkara menarik.. di sebalik mendekatkan diri kepada perempuan(nak ngorat la konon), aku juga mendekatkan diri dengan sukan.. hampir semua sukan aku main macam bola sepak, hoki, bola tampar, lontar peluru dan lompat tali untuk jantung.. aii.. ni dah lebih2 da nih.. huhu.. takla.. LTUJ aku sampai peringkat pemilihan jer... ekpun cikgu pali suh lompat sampai 20 jer.. sapa tak boleh kan.. huhu...
kenangan yang aku xboleh lupakan sekali ialah semasa aku menceburi bidang pergaduhan dengan kawan aku.. haha.. masa tu masa rehat... ceritanya begini.. aku tak tau la pulak yang kawan aku ni tengah moody... so aku pun ter.. diulangi ter... aku tercampak satu kotak betul2 kena kat kepala dia.. kotak tu kotak jam(hasil pemberian hadiah perarakan maulud).. dia berang la pahtu serang aku.. waa.. masa nih riuh la kelas.. yang perempuan menjerit jerit.. aku pun buat berani la.. aku pun pegang dia dan ungkapan paling menarik yang aku ucapkan sehingga menjadikan ia sebagai bahan bukti aku bersalah ialah, 'bia ah.. aku nak wak yer nangis!'.. haha..
hasil soal siasat, aku dan geng aku nih digantung pengawas 2 minggu.. tapi.. ayah aku tak tahu pun pasal nih.. haha...tengok la sapa.. pandai sembunyi rahsia.. huhu..

okeh la.. setakat tu jer post aku kali nih.. aku nak goreng nugget pulak.. haha.. apsal nugget? pasal mak aku xde la.. balik perak jadi makanan harian nugget la.. huk8... haa... sebelum tu.. layanzzz la dulu gambar2 kat bawah nih..


sijil berenti sekolah gua.. baik jugak kelakuan gua nih walaupun ada satu kes pergaduhan.. huhu..


ha.. ni la sekolah gua.. masih cantik seperti dulu.. aik?? apsal xde orang jual? haha...


kelas terakhir gua.. haha.. sama tinggi dengan rumah gua nih.. depan tu pulak kelas gua masa darjah 5.. jika dikira, 7 tahun gua naik turun tangga termasuk la kat umah gua nih tapi.. apsal gua tak kurus2? haha...


ni pulak tempat gua lepak sementara menunggu budak2 lain datang sekolah.. lambat datang, kena ambik nama la.. haha.. pengawas kan..


ni pulak tapak perhimpunan.. aduyai.. panas woo kat sini.. ha.. korang nampak tak bendera hijau tu? tu bendera sekolah la.. bukan bendera pas.. huk8.. aku la yang jadi mangsa untuk naikkan bendera tu..lagu sekolah gua panjang giler.. perkara yang asyik ditegur guru kat sini pasal isu sampah dan isu nyanyi lagu tak semangat.. ayat cikgu yang biasa didengar kat sini, 'bile cikgu lalu kat sekolah lain, diorang nyanyi kuat.. bersemangat.. sampai kat pintu pagar dengar.. korang?' lebih kurang macam tu la ayat dia..


ni pulak tempat kitaorang lepak2 sambil main lompat dari batu ke batu.. haha.. walaupun dah ramai mangsa jatuh dalm kolam tu, namun mereka2 ini semua tak pernah serik.. apa? gua pernah tak buat camtu? aish.. tentu la tak.. pasal.... hahahahaha.. lu pikirlah sendiri!

p/s: kalau korang ada kenangan manis or buruk, cerita la kay di ruang komen.. huk8.. sesungguhnya sharing is fun! da...

add mAtH pRoJecT wOrk

diri anda sibuk pada cuti kali ini? tiada masa untuk membuat kerja sekolah? malas untuk membuat kerja sekolah? ingin berehat jer sepanjang cuti ni? persoalan anda kini terjawab...
saya membantu anda dengan menyediakan set jawapan lengkap untuk add math project work 2009.. sila klik kat link di bawah..

p/s: kalau anda menghadapi masalah, bagitau k...

lagi satu, kalau anda terperasan ada salah, jangan buat senyap jer.. bagitau jugak.. huk8..

n ade geng gua bagitau, projek ni kena buat hipotesis.. so ade sapa yang tahu??

woi!! klik kat link bawah nih ah-->

download di uploadmb


atau untuk contoh yang lain,
g kat laman web nih..


penyingkap ilmu

Indahnya hidupku ini…

Indahnya hidupku ini… indahnya hidupku ini.. indahnya hidupku ini.. haha.. berapa kali mau ulang da.. huh.. indahnya hidupku ini.. wei budak ****k! berapa kali mau ulang indah2 ni?! Mulala cepat.. nanti orang bosan baru lu tau! Haiya!!! *&^%$^&*^^ tol la!

Sory apek.. huhu.. apek mana sesat tadi tu? Aduyai.. kalau tak suka, cepat2 la berambus dari blog gua nih.. kan pembaca yang comel2 belaka kan? Huhu.. first skali, gua mau mintak ampun manyak2 pasal lama xupdate blog gua yang ‘cantik ni’.. haha.. hmm… apasal muka monyok belaka nih? Oke la.. blog gua yang tak brape nak cantik ni.. puas hati? Haha.. k lah.. mengapa entry di atas bertajuk sedemikian? Apakah persoalannya? Woi2.. yang korang pegi bukak buku komsas tu buat aper?”nak cari persoalannya lah mr. dsis woi..” lol.. bukan berkaitan dengan komsas la entry gua kali ni.. waduh.. oklah.. strek to de point.. no belok2.. huhu..

1: dapat a1 bi

Haha.. sapa la tak gembira kalau dia dapat capai targetnya kan? So, periksa mid year(mid?) kali ni aku target bi 85 tapi dapat lebih dari tu.. syukur sangat2… oleh itu saya berterima kasih kepada pihak sekolah, guru subjek merangkap ayahanda sendiri, rakan2 dan semua pihak yang terlibat secara lansung atau tidak langsung.. woi mr. dsis, kau ingat dapat anugerah ke?! Cepat berambus! Keluar! Hihi.. kena lagi..

2: pencapaian man utd yang memuaskan hati

Puas hati jugak la sebab man utd dapat 4 piala tahun ni(community shield, fifa world club champion, league club, BPL) dan tak macam pasukan big four lain yang mandul(ketandusan piala) kecuali Chelsea yang baru menang piala fa.. danj walaupun kalah ecc kepada barca, tapi kami tetap berpuas hati(ayat yang biasa didengari bagi pihak yang kalah.. huhu)

3:*&^%$^%%^ punya orang!

Tak baik.. tak baik.. tak baik kutuk orang dalam alam maya ni.. next! (indah ke macam nih? Macam terpesong jer..).. lantak ah! Dsis, NEXT aku kata! Oke la.. oke la…

4: bola sepak le’best indah

Memang indah main bola sepak di le’best.. kelmarin(sabtu), sebelum perlawanan akhir piala fa, telah diadakan perlawanan akhir di le’best.. akceli kami main2 je macam final fa la kononnya.. dengan berbarisnya.. bersalamnya.. bersemangat betul! yang bestnyer, walau sebanyak mana pasukan anda ketinggalan gol, macam 10-0 ke, 20-0 ke, anda tak perlu bimbang kerana pada jam 6.30 ptg, akan diadakan golden goal.. so, peluang untuk menang masih ada walaupun pasukan anda ketinggalan dengan jauhnya.. aik??? pelik ke? tak pelik.. Tu la indahnya bola sepak le'best.. tujuannya tak lain dan tak bukan adalah semata mata untuk menaikkan semangat orang untuk terus main bola sehingga hampir jam 7 atau kurang dan melupakan makanan di dewan makan… tapi bila tiada makanan, mulalah duk meraung-raung.. haha.. indah2…

5: naib juara eak(eksplorasi alam kerjaya) peringkat negeri

Yang ni bab sedih.. xmo crite.. waa!!!! Ha.. kan dah nangis.. next!

6: Berjaya kurangkan skit berat badan

Waa.. cayalah.. huhu.. tapiii….. yang menjadi persoalannya, kenapa orang kata aku semakin besar? Aduyai.. pelik betul.. aku timbang berat aku tadi, 97.6 kg.. sebelum ni 106 kg.. haha.. berat jugak aku nih.. berbalik kepada soalan tadi, kenapa orang kata aku makin besar? Walhal berat aku turun? Hmm.. jangan sangka aku berkecil hati.. tidak sama sekali.. tapii… tadi kan, adala sorang mak cik ni, time tengah beli goreng pisang tu, dia tanya aku, tahun akhir ke kat instep ni? Dengan penuh semangat kesukanan aku menjawab, dok eh.. tahun akhir kat lembah bidong… haha.. makcik2… aku yang semakin kecik ni pun kata aku besar.. ha? Kau kata aku perasan yer apek?! Bush3x!! ambik kau.. ikut aku la nak kata apa pun.. blog aku kan.. haha..

Okehla.. sebelum anda benci kat gua dengan keperasanan gua, eloklah gua memblah diri dengan penuh kehenseman dulu.. haha.. bye…

p/s: kawan aku ngah hidap penyakit kronik ni.. tolong doakan dia semoga cepat sembuh yer… ngah tunggu nak baca yasin ngan tahlil je lagi nih.. woi ^%$^%^! Udah le tu nambah2 crite.. ni la orang melayu.. buat fitnah nak buat sedap crite.. akceli kawan aku ni sakit.. gatal2.. macam aku dulu gak la.. tapi padan la muka dia.. dulu bukan main lagi gelak kat aku bila aku kena.. ni dia pulak rasakan.. haha.. anyway, harap pembaca yang comel2 sekalian dapat doakan semoga beliau cepat sembuh yer.. Amin…

---> sapa2 yang malas nak buat add math project work, boleh apply ngan gua.. anta komen bagitau email.. ada masa gua antar k..