Folow Me?

Eeeeiiiiiiiiiiiii......... Gelinyer...........!

Dalam pada ramai warga sekolah ku berkata tentang H1N1, sekolah tutup dan bermacam lagi, aku mengambil langkah yang agak drastik dengan tak mahu menceritakan hal ini.. huhu.. tapi yang malangnya, aku dah selsema sekarang nih... langkah berjangkitan dengan kerjasama rahai amat berkesan.. tapi tiada gunanya kerana sekolah dah tutup.. so kalau buleh mc pun, tak gune jugak.. aduyai.. kenape tak selsema awal-awal lagi? huhu.. jadi, termasuk aku, kemungkinan sudah 3 orang yang berjangkit dengan si rahai nih.. orang yang tidak bersalah itu ialah c-ra dan yuti.. haha...

k la.. sekarang nih aku nak menceritakan pasal natang-natang yang aku takut atau geli.. huhu... tapi minta kerjasama semua agar tidak menggunakan binatang tersebut untuk menakutkan aku di sekolah.. haha...

calon-calon binatang tersebut ialah:


1- Kumbang Bertanduk atau Kumbang Botak



aku bukan takut(nk cover) tapi geli skit.. huk8.. pasal nye kalau mende ni lekat kat baju, memamg payah la nak buang.. pasal tu la aku tak suke beliau nih.. lagi satu, aku tak suke kaki di beliau nih... sakit kalau kena.. kan3? huk8... aku ase aku takut kat mende nih mase form 3.. mase tuh rosek lekatkan mende nih kat blakang baju aku.. bile aku nak cabut, tak buleh.. waduh.... mmg tak suke ah mende nih!

2- Lintah


haha.. yang ni pulak pasal kejadian yang tak diingini tulah... aku jadi fobia kat encik nih pasal encik nih masuk lam @#$@# aku.. huhu.. aku ase aku pernah dah citer sal nih.. huk8... sampai sekarang nih kalau aku ternampak mende nih kat sesuatu tempat tuh, aku akan terus lari.. huhu.. nak2 kalau ade kawan main ngan mende nih... apa yang aku ingat sampai skrg nih ialah pabila geng2 aku duk sula mende nih.. owh.. sakit tuh... tak berhati perut langsung.. huhu.. korang tengoklah hati nurani aku nih.. walau sebenci atau setakut mane aku kat bende tuh, kalau bende tuh kena siksa, aku tetap berasa simpati.. tapi, tak dapat den nak nolong eyh..

3- Pacat


mule2 mmg aku takut tapi semasa p'khemah bomba 05', aku beranikan diri tuk pegang pacat nih.. pasalnyer ade cewek la.. da la cewek tu brani jer.. siap main gentel2 lagi... so, takkan nk tunjuk aku ni takut pulak kat mende nih kan.. huk8.. so aku mengambil langkah drastik dengan turut join die gentel2 encik pacat nih.. huk8...

4- Siput


huhu... ngan beliau nih, aku cukup geli.. ade la satu malam tuh selepas aku abis kejer... beliau nih duk merayap kat pagar kuarters nih.. banyak pulak tuh... mentang2 la lepas hujan... masa tu around jam 1 pagi.. so, aku mintak la bantuan pak guard tuk bukak pintu pagar.. buat alasan konon2 kunci pagar takde.. huhu... kalau takde pak guard tuh, duk depan pagar tu la aku sampai ke pagi.. huhu...

5- Cicak


yang nih aku paling heran... selama nih aku tak takut pun ngan mende nih.. tapi apsal tetibe jer aku jadi takut or geli? takkan pasal kisah yang aku nak terkisar beliau sekali kut lam blender arituh... tak mungkin.... yang aku sedar aku ase geli kat beliau nih mase nak pergi giant ari tuh nak beli rotiboy... aku pakai la helmnet... bile dah pakai tuh, aku rasa cam ade mende gerak2 jer atas kepale nih.. tapi aku buat derk jer... ngah on de way tuh, mende nih semakin mengganas... so, aku brenti la tepi jalan.. buang helmet... tapi bile tengok, takde ape2 pun... so, aku teruskan perjalanan.. tapi, tibe2 jer mende nih duk masuk lam baju aku... pastu slambe derk jer kua ikut bawah baju pahtu merayap kat kai pulak... fuh.. punyerlah terkejut nye aku.. nsb baik tak terlanggar.. so, aku brenti terus kat tepi jalan.... then lari dari muto.. huhu... mmg lawak la mase nih... dalam aku cari2 beliau nih, dengan slamber derk skali lagi, beliau memunculkan diri kat lutut aku.. aku pun terus buang.. huhu.... tapi aku masih lagi rase serinyar sepanjang perjalanan itu........ huhu...

k la.. setakat tu dulu lah aku nak citer sal nih... xboleh banyak2.. nanti ade la orang yang nak mengusik kalau tau sal nih.. huhu...

gua chow dulu!

p/s: marilah kite same2 berdoa agar virus H1N1tuh mati kat sekolah kite cam tu jer... kalau 4 hari takde mangse, InsyaAllah virus nih akan mati.. tambahan pula dengan cuaca yang asyik hujan jer nih... cepat la skit mende tuh hilang...

lagi satu, kpd budak le'best, korang tak tertanyer tanyer ke bagaimane virus nih buleh masuk skool kiter? sape pembawa nyer? aku heran jugak la sal nih.. tmbahan pula, bukan 4 orang tu jer yang dijangka positif, malahan berpuluh-puluh yang lain yang pegi check ari isnin(3/8) tuh, turut dijangka positif.. pasalnyer doktor cakap, yeorang baru buat 4 test darah dan pabila semua keempat tu positif, lalu dijangka sampel darah yang lain turut positif...

lagi satu yang aku hairan... kenape aku tibe2 jer cakap pasal H1N1 nih? huhu... tadi kate xmo cakap.. apih2...

laporan akhbar berita harian...
KLIK SINI

21 comments:

who.... said...

haha.. ko nih.. badan jer besar.. tapi takut kat bende2 cam gitu...

arap H1N1 nih akan terus lenyap sampai bila2 secepat mungkin....

amir said...

wakaka.. egtkan dah barani ngan lintah...


bes ngat skoloh mung tutup.. haha...

arefief007 said...

encik or puan who....
besar tak beerti kuat.. kecil tak beerti lemah.. huhu...

aku pun arp virus nih cepat hilang...

arefief007 said...

amir-->

woi.. xbes r tutup.. xleh nk blajo.. haha..

liya said...

apih.. 8 org je tdo lam aspuri+aspurari smalam.. x rasa hebat ke??? di malam yg kelam....

-Bambino- said...

bls sute2 g2 mcm nk naek bilangn komen jew..
xde batu punyer org..haha

slamat menjalani hari2 selsema..

AEN.LUV gallery said...

sume tuh menak0tkan except kumbang tuh... rerame p0n seram pew.. huhu..

wat?? ary isnin??????????? djangke p0sitip... mknenye diri neh p0sitip gak kew?????????? uwaaaaaaaa....

arefief007 said...

liya-->
wa.. sungguh tak hebat.. huk8... org puan blk awl laker ae...

bino-->
skrg aku bls gny.. puas aty? huk9

aen-->
ha.. lau g2, ko djgka positip gak la.. huhu.. ni bkn andaian tau.. saya tak cakap... doktor yang cakap.. huhu... tapi tu andaian doktor tu jer.. maybe die da mls nk check semua sampel darah tuh.. huhu

Anonymous said...

nakut hapas.. haha.. kat kumbang takot gok...

arefief007 said...

oloh.. bese r tuh encik anonymous..
semua org ade bende yg ye takut.. huk8

sHaHrIL said...

troq ke sklh ko kene h1n1 nih?
skolah aku rmi yg disyaki adalah...

AEN.LUV gallery said...

huhuhu.. kal0 sy kene h1n1 tuh, dak2 claz kitela mangse2 yg akan kene dl0o... kuman tuh carik 0wg tdekat jew...

dasar pemalas t0wl d0c newh...

adyhollowgurlz said...

owh bende nip upe nyep yg ditakuti.....hikhiks

tuuu da selsema kena la kurantinkan diri sendiri...
one more things jgn lew poey kat ramai owg....

arefief007 said...

sesungguhnyer selsema tu makin teroq...

i mark u, rahai!
haha...

AEN.LUV gallery said...

bhahahahaha...
wateva..

C.H.O.D.A said...

mu geng anis rupeny..haha..
bkn doc mls la..p bertimbun lg smpel drh yeorg kne chek..yeorng amek rmbang je la..mk ak kbo dc kbo g2..

arefief007 said...

beto3... cian jugak yeorg kn.. huhu

(",) said...

berdsrkn gmbo2 kmbg+lnth+pct+...
aq dop gli pown...
katang ork????

arefief007 said...

hmm... buleh dikatekan.. tapi semua ni ats org jugak tahap ketakutan dan kegelian gelemaan seseorang(lagi ayt nk cover).... huhu

ganu said...

oit...
hehehe..
dah r besau nakut lok...
hahaha...

tpi ak x brani nk kter nakut ke x...
hehehe....
tpi kte klu nk berjaya kne hadapi sume cabarann..

setakat natang tu small matter je la...
hahaha

arefief007 said...

aha..
nape ko kate ko tak brani nak kate nakut ke tak?
ko takut jugak ae???