Folow Me?

aku cicakman???

believe it or not, aku bakal menjadi cicakman jika aku menekan satu suis itu.. apakah suis yang boleh menyebabkan aku menjadi cicakman? teruskan bacaan.. huh.. sekarang ni aku rase frust gile.. campur sedih lagi pasal ade problem sikit.. kla.. kronologi kejadian ni:

4.43 p.m : aku pegi dapur ambik buah mempelam dan kupaskannya sambil layan crite intan(astro prima)...

4.50 p.m : abis crite intan, aku layan jimmy neutron pulak.. tak abis kupas lagi ni.. almaklumlah, slame ni mak aku je yang tolong kupaskan.. huhu

4.55 p.m : aku baru abis kupas.. haih.. susah jugak.. huduh buah aku.. ada terkupas makan isi la.. ada yang belok la.. macam2 r.. hihi.. then, aku potong kecik2 letak dalam blender... masa ni la kejadian tu nak berlaku.. lepas aku taruk buah tu, aku tambah tembikai pulak.. konon2nya nak campur la.. then tambah gula sikit, letak air.. ready nak blender, tengok air ngan buah2 tu gerak.. mule buat derk jer... lepas tu makin kuat pulak.. aku buat derk lagi.. ingatkan kipas blender dah pusing slow2.. lepas tu adik aku tertengok sesuatu.. tengok punye tengok punye tengok, hah.. sekor cicak yang mengoffer diri untuk dibunuh keluar slambe kodok jer menghulur kepala tanpa rasa bersalah..

disebabkan equation ini, ase terkejut + frust + nak terajang + ase rugi yang amat = jadi hulk

lantas, aku curah balik segala isi kandungan dalam blender tu, aku terus ambik cicak tu, aku usap2 buat binatang peliharaan.. haha.. aish.. takkan aku sebaek itu.. tentulah lepas aku curah je, aku ambik cicak tu dengan memakai sarung tangan cap plastik mydin, aku lemparkan beliau jauh2 dari rumah aku dan hit tingkap umah orang lain yang same level dengan umah aku ni.. fuh! nasib baik takde orang.. rumah aku ni 3 tingkat.. hidup tak lagi cicak tu.. hehe.. so, macam mana dengan air buah aku tu? huh... cancel serta merta.. rugi2.. menyesal tak sudah.. kenapa la aku tak cek dulu sebelum tu.. huh.. xpelah.. dah takde jodoh.. nak buat camne kan.. tapi bayangkan la macam mana rasa air tu kalau adik aku tak dapat detect cicak tu ade dalam blender tu.. aku pulak jenis buat wak derk je.. hmm.. mesti best kan.. huhu.. kalau terblender skali pun and darah cicak tu ader, mesti tak perasan sebab tembikai tu pun warna merah jugak.. mm.. renung2kanlah.. huhu..
p/s: salah adik aku la ni.. kalau tak, aku dah jadi cicakman yang real.. aduyai.. tak payah yusri ambik apek lagi..
adakah aku akan jadi macam ni lepas minum air tu? huhu

crite lain pulak..
di kesempatan ini, aku nak ucapkan tahniah kepada diri aku sendiri dan geng2 eak(eksplorasi alam kerjaya) iaitu aiman, muzark and akim.. sebabnya kami telah menjadi johan kategori tersebut peringkat daerah yang diadakan rabu lepas(22/4/09).. pasukan aku tiada masalah untuk memenangi pertandingan ini sebab hanya pasukan aku je yang masuk.. haha.. so, aku n de geng akan mewakili daerah setiu ke dungun pada 11/5/09 untuk pertandingan ini juga.. lain2 kategori yang kami menang:

kain rentang : johan(faeiz, anis, tikah, wanie)
folio kerjaya : johan(eja, rahman, zeni, tapir)
multimedia ape ntah : naib johan(shasha, afiqah kowt.. huhu..,faiekah, pahtu farain...

diharapkan agar kesemua wakil le'best yang akan mewakili setiu nanti akan memenanginya pula pada peringkat negeri nanti.. dan sama-samalah kita ke perak.. huhu..

untuk santapan korang:
disebalik tabir eak(kami buat sama2).. hehe.. layanzzz....
video

frUst t@hAp m3nUngG3nG...

aaargghhhh!!! melayang 10 inggit aku malam ni.. huh! tekan nye... kenapa? kenapa harus begini! aarghhh! aku punya la semangat gila ari ni tapi last2, aku dapat kefrustan yang tak mampu digambarkan.. agenda hal ini bermula pada jam 11 pagi tadi.. huh! mak aku la ni yang pergi beli paper.. lau idak, aku tak tahu dah yang t-team ade game malam ni lawan harimau muda.. eh, sory2.. sory ye mak.. huhu.. bak kate johan, jangan salahkan ibu yang mengandung, salahkan bapak yang tak mengandung.. aih.. kait gape ahu.. hihi.. sambung sal tadi, lepas je aku tengok jadual liga perdana malam ni dan game di stadium sultan mizan, aku terus kol abang aku untuk ajak ke stadium.. tapi beliau xboleh.. so lepas tu aku antar mesej ke yoe dan jawapan yang same aku dapat, xboleh! tapi semangat aku masih berkobar2.. aku nekad untuk pergi seorang diri je.. jam 7 pagi, aku terus mandi.. lepas tu, tunggu orang azan dan abis azan jer, terus ke stadium.. mmg semnagat gile la.. dhla aku redah je hujan tu.. lebat pulak tu.. tapi semangat tetap ada.. sampai di stadium, nahh! basoh jeruk! takpe.. aku buat muka toye, beli tiket dan terus masuk stadium.. hihi.. mmg jd perhatian la aku tadi.. lepas scout angle yang paling baik, aku terus zzz sekejap.. hehe.. nk mesej, line bz pulak.. dipendekkan citer, lebih kurang jam 8.50, game pun bermula.. k, ni review aku tentang game tersebut(untuk t-team jela)...


first half:


penjaga gol(syamsuri):

waduh! bagus jugakla.. bising bangat.. macam die pulak kapten.. hihi.. tapi main bagus la... reflex still maintain macam dulu.. style malam ni ala2 petr cech yang pakai headgear tu.. petr cech Malaysia…

pertahanan:

bagus gak.. jarang pemain harimau muda dapat lepas..

tengah:

okla.. cume stop bola kureng..

penyerang:

hampeh! hairuddin omar(kapten), minit 1-30, waduh! macam wayne rooney.. pantas.. lepas tu, jadi cam aku ni.. kejar bola sikit, letih.. jalan.. baik aku yang main.. huh!


Second half:


penjaga gol: minit 45-60, maintain.. lepas tu je, hampeh! tendang bola pun tak sampai kat garisan tengah.. kuda tua la katakan.. berlagak macam kapten.. tangkap bola macam tangkap ayam nak kena sembelih jer.. akibatnye, hasil kesilapan beliau yang tak reti tangkap bola, harimau muda dapat gol..

pertahanan: hampeh gak! takde stamina langsung... cam aku la.. hihi.. tapi xkn nak kutuk diri aku lak kan..

tengah: maintain.. macam first half tadi

penyerang:hampeh power of 2... hairuddin omar, waduh dia ni.. macam manager pulak.. cekak pinggang tengah padang, tengok anak buah main.. pahtu makan angin jalan2 keliling padang..

final score: t-team 0 - 1 harimau muda

(sape ntah wak goal.. minit 83)

huh! memang frust la aku malam ni.. tak berbaloi langsung bayar 10 inggit... dan akhirnya baru aku dapat jawapan yang boleh dianggap untuk wak sedap ati aku ni.. aku scout dekat laman web ganucoccer.com dan tengok prestasi t-team di stadium ni, dan rupe-rupenya team ni tak pernah menang kat sini.. waduh! kalau aku scout laman web ni awal2, aku takkan pergi stadium malam ni.. jadual aku malam ni untuk buat latihan fizik, ditangguhkan gara2 game ni.. aduyai.. baik aku buat omwerk je tadi... kn2? huhu...


akhir kata, mundurlah t-team untuk pasukan lain! huhu..


p/s: aku sudah insaf... kalau ada perlawanan melibatkan t-team dan hairuddin omar main, tobat aku xpergi.. hihi.. buat sakit ati jer tengok die tu.. jadi manager la lu!


L3NSA...




gambar ni menunjukkan sepasang kekasih tengah bermesra.. hihi... takla.. nak tunjuk yang ngah ujan jer..















pasukan t-lam dan harimau tua sedang masuk padang...










FINAL SCORE