Folow Me?

haha.. bacer je la... layanz..........

haha.. itulah pembuke bicara aku pada kali ini setelah lame menyepi diri dari mengupdate blog aku ini... hehe.. pih, mg nk tulis gaper pulok ni ha? tanye aku pada diriku ini.. sebenarnyer, aku pun tak tahu nak tulis aper kali ni.. pasal tu la tajuk macam tu.. hehe.. mm.. nak cakap pasal aper erk.. nak cakap pasal ekonomi sekarang ni, aku raser aku belum layak lagi sebab kalau aku bagi cadangan pun, bukannyer dapat direalisasikan.. hex8... mm.. ha!!! aku nak ckp pasal taon 2008 la.. hehe.. tetibe pulak mari idea ni.. seperti yang kite tahu, taon 2008 akan meninggalkan kite lebih kurang 3 hari je lagi.. dan taon 2009 bakal menggantikannyer.. so hai hai 2009, bye bye 2008.. hehe.. kalau aku review balik aper yang telah aku lakukan sepanjang taon ni, aii... banyak aku wak kesalahan.. hehe.. tapi kebaikkan banyak lagi la daripada keburukkan tu.. huhu.. koya2... mm.. aku nak cakap pasal aper pulak ye.. ha! aku nak ckp pasal pembelian akulah sepanjang tahun ni.. kejap2.. aku nak ambik gambo barang2 tersebut...

hehe.. pendek citer, korang tengok la barang2 kat bawah ni yerk...

TOP 10 EXCELLENT BUYING THIS YEAR

1

ha.. ni lah bende yang paling aku puas hati beli.. handphone n95 ni aku beli pada hari khamis, lepas balik dari sekolah pada bulan oktober yang lalu..aku beli handphone ni kt mydin.. bkn brg cap mydin tau! hehe.. aku beli handphone ni pada harga rm1440.. sekarang ni aku raser harge die dah drop lebih kurang rm200 kowt..

2

sim reader nih aku beli pada hujung bulan september yang lalu.. aku beli bende nih pada harge rm399.. aku dapat banyak benefit dengan membeli bende nih.. contohnye, macam sekarang ni lah.. aku dapat layari internet dekat rumah jer.. taklah macam sebelum ni dimaner cyber cafe adalah rumah ketiga ku selepas asrama.. hehe..

3

 handphone ni aku beli pada bulan jun yang lalu pada harge rm115.. aku beli handphone ni bagi menggantikan handphone n70 ku yang aku jual pada ayahku dengan harge rm500.. hehe.. aku beli handphone ni dekat kedai id network di gong badak..

4

hard disk(hd) ni aku beli di mydin(sekali lagi, bukan cap mydin tau!) pada awal tahun iaitu bulan januari yang lalu.. aku beli hd ni pada harge rm280.. hd ni berkapasiti 120gb sekarang ni hd
 ni dah murah dah.. kalau tak silap aku, tak sampai rm150 kowt.. kan2? hehe

5

notebook cooler pad(ncp) ni aku beli di mydin jugak... hehe.. cam biase, bukan cap mydin.. aku beli ncp ni pada bulan november yang lalu pada harge rm35... aku beli bende nih sebab laptop aku ni cepat sangat panas.. tambahan lagi kipas laptop ni dah rosak.. so kalau maen latop, tak sampai 1 jam, dah panas...

6


helmet ni pulak aku baru beli jer iaitu pada bulan ni(disember), 2 hari sebelum kem kecemerlangan spm.. aku beli helmet ni pada harge rm45 kat bandar kay tee.. aku suke sangat pakai helmet ni sbb... sbb... tak tau la.. hehe.. (sebenarnyer saje nak bagi nampak panjang sket kat bahagian ni..)

7

headset ni aku beli kat kedai tepi hock kee seng.. bukan lagi mura tapi tepi lagi mura tu.. kat kedai handphone tu ker? bukan2.. bukan dekat situ tapi kedai yang sebelah lagi tu.. hehe.. kedai.. aii.. silap.. kedai pulak.. headset ni aku beli pada harge rm25.. balik dari rumah, aku kene maki dengan mok aku sebab beli bende nih.. tapi, akhirnyer die jugak yang pakai untuk layan crite kat dalam hd aku ni.. hehe.. mok2..

8

keychain ni pulah aku beli dekat uptown di kuala lumpur pada bulan oktober yang lalu.. wah..gile kau! pergi uptown semate mate nak beli bende nih..hehe.. tak.. bukan macam tu.. aku pergi uptown ni sebab kakak aku yang prefer kat ayah aku tuk cari baju kat situ.. uptown ni letaknyer hanyer di depan asrama kakak aku menginap semasa belajar di kuala lumpur.. so aku beli bende ni sebab aku terjumper bende nih mase round2 kat uptown untuk mencari baju rayer.. so, semasa aku terserempak dengan bende nih, aku terus beli untuk letak kunci loker aku.. sebelum ni, kunci loker aku asyik hilang jer sebab aku tak sangkut kat maner2.. sekeping macam tu jer letak dalam poket seluar.. hehe.. aku beli bende nih pada harge rm3 sahaje..

9


hehe.. mesti orang pelik kan kenape songkok ni termasuk dalam excellent buying aku pada taon ni.. macam ni.. untuk pengetahuan korang semue, songkok ni la penyelamat kepale aku semasa perhimpunan pagi di sekolah aku iaitu le'best(lembah bidong elite school of terengganu).. sebabnyer, sekolah aku ni mewajibkan semua pelajar pakai songkok so kalau tak ade bende ni, insyaAllah kepale anda akan dikepok atau telinge anda akan dijentik oleh cg fadzli(guru koko sekolah aku) pada perhimpunan itu di depan para awek yang cun(kombang lubang idung tu).. hehe.. ramai pelajar lelaki takut pada cg nih.. pelajar perempuan?? hehe..tau2 je la..

10

last sekali top 10 excellent buying aku pada taon ini ialah... jeng jeng jenggg... hehe.. kasut pvc hitam!! tak surprise pun sebab dah ader gambar kat atas.. hehe.. mm.. kasut ni aku beli kat mydin.. haa.. ni baru cap mydin sebab aku beli kat tingkat atas tu.. aku beli kasut ni pada harge rm49.90.. aku beli kasut ni sebab sekolah aku mewajibkan semua pelajar memakai kasut mcm ni.. so, kalau aku tak beli, and then terserempak dengan cg fadzli atau lain2 cikgu, alamak sakitlah kepale aku ni.. and then kene beli jugak.. so daripada kepale aku sakit dulu, baik aku 
beli kasut ni dulu.. hehe..


TOP 5 WORST BUYING THIS YEAR

1

hehe.. joystick ni aku beli kat kedai lagi mura kat tepi hock kee seng gong badak pada bulan jun yang lalu.... hehe.. aku beli bende ni pada harge rm69.. sebab aku melabelkannyer sebagai no 1 worst buying ialah kerane bende ni aku beli pagi tu, petangnyer dah rosak kerana sifat kobek aku itu.. hehe.. seperti tikus membaiki labu lah yang layak dilabelkankan pada diriku ini..

2


glove ni pulak aku beli di kedai al-ikhsan pada harge rm99.. aku beli bende nih pada bulan mei yang lalu... sebab aku melabelkan bende ni sebagai worst buying kerana bende ni aku jarang pakai kat sekolah tuk maen bolapetang2.. tp muzark@k yang pakai selalu.. hehe.. aku bagi die pakai pun sebab takkan la aku nak simpan bende ni.. baek aku bagi orang pakai jer.. hehe

3

jam ni pulak aku beli dekat laman web lelong.com.my.. aku beli bende nih pada harge rm25 dan kos shipping nyer rm15 jadi jumlah nyer rm 40 la.. jam ni  aku beli pada bulan november lepas... sebab aku kater bende ni worst buying ialah kerane apabile jam ni sampai kat rumah aku, aku buke kotak tu, jam ni dah rosak.. jadi aku tak sempat pakai pun... sampai sekarang aku tak   puas ati lagi..

4

hehe.. panjang citer pasal stoking ni.. tapi takpe.. aku pendekkan.. hehe.. stoking ni start wujud dalam hidup aku pada bulan november yang lepas semasa pergi bermain boling bersame rosek, peko.. macam ni.. kalau nak maen boling tu, mesti la kene pakai kasut kan.. so bile pakai kasut boling tu, diwajibkan pakai stoking tapi kami tak bawak pun stoking tu.. semase nak pakai kasut ni tapi tak pakai stoking(curi2 pakai), pegawai bertugas tu nampak so kami ni ter perigap la.. hehe.. so die suruh la kami beli stoking.. harge stoking ni ialah rm2.. setakat ni, aku pakai stoking ni baru sekali.. dan sebab tu lah stoking ni termasuk dalam top 5 ni.. hehe

5

hehe.. bateri handphone ni pulak aku beli pada harge rm25 dekat laman web lelong.com.my.. aku ingat aku beli bende ni untuk bergilir gilir dengan bateri handphone aku yang satu lagi tu tapi akhirnye bateri ni terperap jer dalam bilik aku.. hari ni jer baru sentuh setelah sebulan lebih tak sentuh.. tu pun sebab nak ambik gambar jer.. hehe.. sebab bende ni termasuk dalam top 5 ni pulak kerane bateri nih aku baru gune due kali jer.. hehe..

jadi, setakat tu jea post aku tuk kali ni.. hehe.. sebenarnyer, post aku ni on the spot jer.. sementare duk pikir aper nak tulis kali ni, tetibe jer termari ilham tuk tulis bende2 nih.. hehe.. akhir kate, hai 2009, bye 2008!!huhu...

p/s: arap sambutan taon 2009 ni meriah dan takde maksiat berlaku.. jadi, untuk tahu ader maksiat ke tak malam tu, kite same2 tunggu pada bulan september ni.. ader tak bayi malang yang dilahirkan dan dibuang ke dalam tong sampah atau lain2 tempat.. 

3 comments:

-Bambino- said...

da belian mg kat tenet 2 gane..
yang kotak byk2 dalam kotak besar 2..
hahahaha..xde dlm list pown..
muahahaha....

aFeeQ said...

jgn kutuk bln klahiran aku!!!
haha~
btw,brg hok mg bg lam dorm ari tu,x trmsk lam xcellent buying pon...
brg baek tu...
aku gne,aku bg 4stars...
hwa3~

arefief007 said...

haha.. barang tu rangking ke 11 r boh.. klu top 15, termasuk r.. haha