Folow Me?

aku cicakman???

believe it or not, aku bakal menjadi cicakman jika aku menekan satu suis itu.. apakah suis yang boleh menyebabkan aku menjadi cicakman? teruskan bacaan.. huh.. sekarang ni aku rase frust gile.. campur sedih lagi pasal ade problem sikit.. kla.. kronologi kejadian ni:

4.43 p.m : aku pegi dapur ambik buah mempelam dan kupaskannya sambil layan crite intan(astro prima)...

4.50 p.m : abis crite intan, aku layan jimmy neutron pulak.. tak abis kupas lagi ni.. almaklumlah, slame ni mak aku je yang tolong kupaskan.. huhu

4.55 p.m : aku baru abis kupas.. haih.. susah jugak.. huduh buah aku.. ada terkupas makan isi la.. ada yang belok la.. macam2 r.. hihi.. then, aku potong kecik2 letak dalam blender... masa ni la kejadian tu nak berlaku.. lepas aku taruk buah tu, aku tambah tembikai pulak.. konon2nya nak campur la.. then tambah gula sikit, letak air.. ready nak blender, tengok air ngan buah2 tu gerak.. mule buat derk jer... lepas tu makin kuat pulak.. aku buat derk lagi.. ingatkan kipas blender dah pusing slow2.. lepas tu adik aku tertengok sesuatu.. tengok punye tengok punye tengok, hah.. sekor cicak yang mengoffer diri untuk dibunuh keluar slambe kodok jer menghulur kepala tanpa rasa bersalah..

disebabkan equation ini, ase terkejut + frust + nak terajang + ase rugi yang amat = jadi hulk

lantas, aku curah balik segala isi kandungan dalam blender tu, aku terus ambik cicak tu, aku usap2 buat binatang peliharaan.. haha.. aish.. takkan aku sebaek itu.. tentulah lepas aku curah je, aku ambik cicak tu dengan memakai sarung tangan cap plastik mydin, aku lemparkan beliau jauh2 dari rumah aku dan hit tingkap umah orang lain yang same level dengan umah aku ni.. fuh! nasib baik takde orang.. rumah aku ni 3 tingkat.. hidup tak lagi cicak tu.. hehe.. so, macam mana dengan air buah aku tu? huh... cancel serta merta.. rugi2.. menyesal tak sudah.. kenapa la aku tak cek dulu sebelum tu.. huh.. xpelah.. dah takde jodoh.. nak buat camne kan.. tapi bayangkan la macam mana rasa air tu kalau adik aku tak dapat detect cicak tu ade dalam blender tu.. aku pulak jenis buat wak derk je.. hmm.. mesti best kan.. huhu.. kalau terblender skali pun and darah cicak tu ader, mesti tak perasan sebab tembikai tu pun warna merah jugak.. mm.. renung2kanlah.. huhu..
p/s: salah adik aku la ni.. kalau tak, aku dah jadi cicakman yang real.. aduyai.. tak payah yusri ambik apek lagi..
adakah aku akan jadi macam ni lepas minum air tu? huhu

crite lain pulak..
di kesempatan ini, aku nak ucapkan tahniah kepada diri aku sendiri dan geng2 eak(eksplorasi alam kerjaya) iaitu aiman, muzark and akim.. sebabnya kami telah menjadi johan kategori tersebut peringkat daerah yang diadakan rabu lepas(22/4/09).. pasukan aku tiada masalah untuk memenangi pertandingan ini sebab hanya pasukan aku je yang masuk.. haha.. so, aku n de geng akan mewakili daerah setiu ke dungun pada 11/5/09 untuk pertandingan ini juga.. lain2 kategori yang kami menang:

kain rentang : johan(faeiz, anis, tikah, wanie)
folio kerjaya : johan(eja, rahman, zeni, tapir)
multimedia ape ntah : naib johan(shasha, afiqah kowt.. huhu..,faiekah, pahtu farain...

diharapkan agar kesemua wakil le'best yang akan mewakili setiu nanti akan memenanginya pula pada peringkat negeri nanti.. dan sama-samalah kita ke perak.. huhu..

untuk santapan korang:
disebalik tabir eak(kami buat sama2).. hehe.. layanzzz....

13 comments:

fiEkA said...

btol la nme aq 2...

hhahaha...

+_=

adyhollowgurlz said...

aisehhh men.....
rugi nyep...lau pecah rekod r lebest adew cicakman......
btw congrats...

arefief007 said...

fieka, sorang agi spae?
cian ke ye xdop name yer... haha

-Bambino- said...

klu la aku adik mg mse 2...
npe yg akn trjdi ekk??
klu aku, aku tmbh taik babi plok dlm 2..
huhuhuhu

arefief007 said...

adik aku xr jahat pe mung din weh.. aku je yang jahat ngan ye okmo.. haha

aFeeQ said...

aku ase kalu mg bleh mnum air cicak tu,
rcord,phtu send ke fear fctor,
mne taw dpt reward,
mg la antare org pling brtuah lam dunie nie...
hahaa~

arefief007 said...

ye gok orp.. haha.. rugi tul r xterminum... klu la aku tau byk faedah ye, bek aku xyah layan adik aku owr.. haha.. lgpun mase tu aku dengan penuh kesombongan kate yang aku xmboh bagi ke ye air tu.. ahaksss...

fiEkA said...

farain..

J4smin 4L z4hR4 said...

mg ade adik ker???
bkn ker ank bongsu kn??
congratz coz menang, klau bleh g kbgsaan syok lg..
huhu..
gud luck..

Anonymous said...

bengong tek kakah ning...gi sebor mms free ngate riti.kate bodo kang maroh...mende nak jadi taun rumoh weh..

nini said...

ish ish...
bila masa pulak cicak tu boleh masuk..
memang lawak lar..
hahaha
ish ish.. geli geli
memang patut dah xde selera

arefief007 said...

nini>> ntahla.. rasenyer cicak tu dah ada lam tu lama dah kowt..hua3

mirfa said...

bez r korg pnyer vde0 tuh..
leh da wk flem dri ey..wakaka