Folow Me?

tR@g3di 27 J@nUaRi...

waa!!!!!! waa!!! itulah permulaan post aku kali ni.. hehe.. aku raser amat geram ari ni.. sedih pun ader jugak.. tertekan pun same.. mane tak nyer.. maser aku nak turun dari rumah untuk ke kedai baiki motosikal, aku tengok sesuatu yang hilang.. hilang! ye.. muto kesayangan aku telah ilang!!!! aargghhh.... geramnyer! lalu aku naik ke atas balik bagi tahu parent aku.. kemudian aku kol arif ngan aiman tuk ajak ke balai polis.. aku raser takut jugak la nak buat report tu pasal polis ni garang besenyer.. hehe.. sampai je kat balai polis batu rakit, aku terus ke kaunter dan buat report.. macam2 aku kene soal.. macam aku pulak pencurinyer... hehe.. lepas buat report, mereka pun buat rondaan sekitar kawasan tu.. cerita pasal kehilangan muto aku ni, korang boleh bacer berdasarkan report di bawah...
tak nampak ker? hehe.. sori2.. k.. berdasarkan report ni yer.. mm.. pada 26/01/2009 @ jam lebih kurang 8 malam saya telah meletakkan motosikal saya di alamat seperti di atas dengan memastikan dalam keadaan berkunci baik. pada 27/01/2009 @jam lebih kurang 9.30 pagi apabila saya hendak membaiki motosikal saya dapati ianya telah tiada. puas saya mencari di merata tempat tetapi tidak jumpa. saya syaki ianya telah kena curi. butir-butir motosikal saya ialah:
no pendaftaran: TAC 9446
jenis: modenas kriss
warna: biru
no. enjin: AN110FELL0287
no. chasis: PMNAN110F3MLK3687
Motosikal ini didaftarkan atas nama ayah saya iaitu abd hamid mohd noor KPT: 590517-08-5557...
hehe.. kemudian, aku disuruh pergi ke pejabat polis gong badak pula untuk bertemu dengan sarjan abd aziz.. di balai polis ni, aku disoal lebih banyak lagi.. bila sarjan tu tanyer aku anggaran kerugian, aku kater la 3 ribu.. lepas tu die kate mahal sangat.. hehe.. name pun anggaran kan.. lepas tu aku pun kater la 2 ribu.. kemudian die tanyer lagi, muto ni beli kat maner.. aku panik.. aku maner la tahu muto ni beli kat maner dan berape harge die.. kemudian otak aku ni berjaya membuktikan yang die bijak.. hehe.. otak aku kater, kol la ayah kamu, bodoh.. hehe.. aku pun kol la ayah aku.. ayah aku kater muto ni die beli dengan koperasi kelab guru dan harge die lebih kurang 5 ribu la.. lepas tu banyak lagi la sarjan tu soal aku.. nasib baik aku dapat menjawab setiap soalan dengan tenang.. hehe.. lepas tu, sarjan tu suruh aku beli report rm2 kat balai polis batu rakit dan claim insurans.. mm... kat balai polis tu, ramai betul orang.. ader yang buat report muto hilang jugak.. lepas tu pasal pecah rumah la.. aii.. manusia2.. aper nak jadi la.. yang mencuri tu la.. hehe.. k r.. setakat ni jea post aku kali ni.. tata.. hehe

p/s: doakan semoge muto aku ni dijumpai balik yer!

6 comments:

aFeeQ said...

apush...
moto mg ilang?
bodo ngat mg...
ke mg graw bodo ey?
mg bkn leh kire ngat...
da kte nk g jln gane kkg?
mg la arapan aku...
hahaha~

arefief007 said...

baktu aku tepon mg pagi tadi nak ajok wak report.. pahtu mg xangkat.. 64 ngat xbangun agi.. haha...

fiEkA said...

ish3...
sabo je la...

arefief007 said...

tengoh sabo r ni.. lau x, mmg aku diri gi cari orang curi tu.. hehe

J4smin 4L z4hR4 said...

smayg hjt..
mne tau moto lame ilang, dpt moto bru..
he3

arefief007 said...

hehe.. dlm atie mmg berarap macam tu pun... hex8.. moge2 dapat muto baru.. amin.. huhu